Tishman International Companies и GE Real Estate Централна и Източна Европа избраха водещата международна компания CO-VER Holding S.r.l. за главен изпълнител на офис центъра в Sofia Airport Center, най-новият и модерен бизнес комплекс в България, информираха от дружеството за Profit.bg.

След като бъде завършен, проектът (с площ от около 180 000 кв. м) ще предлага 165 000 кв.м. застроена офисна и търговска площ, разпределена в седем пететажни офис сгради.

Сградите в комплекса са оборудвани с високотехнологична, високоскоростна фиброоптична връзка, която предоставя двойно по-голям капацитет от този на стандартните медни Т-1 линии. Sofia Airport Center съчетава екологични материали според принципите на природосъобразното проектиране и е на път да получи сертификат по стандартите за екологичност и енергийна ефективност Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) на Американския съвет за зелено строителство (U.S. Green Building Council).

Sofia Airport Center има изискан съвременен дизайн, който ще го превърне в пример за първокласен международен бизнес парк в България. В допълнение към 100 000 кв.м гъвкава офисна площ клас А в офис центъра, паркът ще включва и първокласен хотел с 250 стаи, конферентни зали и помещения за отдих и развлечение. Паркът е оборудван с най-модерните технологии и е проектиран така, че да привлече международни компании с прогресивно мислене.

Фирма CO-VER Holding S.r.l. със седалище във Вербания, Италия, е световен лидер с експертни познания в областта на строителството, които я правят най-добрият избор, предвид важната й роля на главен изпълнител на офис центъра на Sofia Airport Center. С дейност, която обхваща много различни сектори, мисията на фирмата е да предостави водещи технологии, оборудване и услуги, които да допринесат за корпоративното разрастване и развитие.

Атрактивният комплекс се разработва и управлява според западноевропейските и американски стандарти. Към него ще има видимост от пътищата, по които се стига до летището. Sofia Airport Center привлича интереса на компании за логистика и складова дейност, местни и международни компании за хранителни стоки, търговци на дребно, както и бизнесмени и компании, които извършват своята дейност в непосредствена близост до летището.