Тази седмица бе обявено, че арбитражното дело между Colliers International в България и Бизнес Парк Варна АД е решено в полза на Colliers International, съобщават от компанията.

Спорът е бил отнесен до Арбитражния съд към Българската Търговско-Промишлена Палата в София поради отказа на Систек Холдинг - първоначалния мажоритарен собственик на Бизнес Парк Варна АД, да изпълни своите финансови задължения към Colliers International - ексклузивен консултант на проекта. Сумата, присъдена в полза на Colliers, възлиза на над 520 000 лв. (260 000 евро).

“Доволни сме от решението на Арбитражния съд, защото това е силен знак за цялото бизнес общество в България, че етиката трябва да е норма в бизнеса”, заяви Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International България. „Това дело също така е добър индикатор за доверието на бизнеса в арбитражната система и правосъдието в България.

Бизнес Парк Варна бе закупен от AFI Europe през 2007 година. Арбитражното дело започна преди това и е водено срещу предишните собственици на проекта.

Colliers International е водеща международна консултантска компания за недвижими имоти с повече от 260 офиси в над 50 страни. В световен мащаб Colliers управлява имоти с обща площ над 62.5 милиона кв.м. и разполага с над 10 000 висококвалифицирани професионалисти.