Екипът за логистични и индустриални площи на Colliers International реализира най-голямата сделка в България, сключвана в този сектор досега. Консултантите на Colliers структурираха сделката за 22 000 кв. м и доведоха до успешен край преговорите между водещата дистрибуторска компания Кавен Орбико и Индустриален Парк София Изток.

Площите ще бъдат изградени на три етапа в рамките на следващите три години и ще бъдат постепенно заемани от клиента. След като бъде завършен, новият логистичен център ще осигури на Кавен Орбико най-висок клас площи и съоръжения, включващи сухи складове и хладилни помещения, изградени по международни стандарти, зона за сортировъчни дейности, офис площи, удобен паркинг и високо ниво на сигурност.

Кавен Орбико е официалният дистрибутор на редица световни марки, присъстващи на българския пазар. Компанията доставя продуктите на водещи производители като Procter&Gamble, Philip Morris, Shell lubricants, Mars, and SC Johnson. Кавен Орбико е също така и официален дилър на М-Тел ваучери и Prima пакети.

Индустриален Парк София Изток е първият по рода си индустриален проект, разположен в община Елин Пелин, на около 20 км от София. Концепцията предвижда изграждането на площи за производство, логистика и складиране, ползващи предимствата на добрата инфраструктура.

Близостта на двата основни сухопътни коридора – магистралите Тракия и Хемус - е допълнена с отличното местоположение по отношение на трите Европейски транспортни коридора (ETC 4, ETC 8 и ETC 10) и прекия достъп до железопътна линия и главната ЖП гарата на гр. Елин Пелин.