Colliers Southeast Europe (“Colliers SEE”) обяви, че Colliers Macaulay Nicolls Inc. (“Colliers CMN”), развиваща дейността си в световен мащаб като Colliers International ще осигури значима инвестиция. Colliers CMN реши да подкрепи развитието на Colliers SEE, както и да осигури специализирани софтуерни платформи, маркетинг практики и професионално обучение на световно ниво.

„Целият мениджърски екип на Colliers SEE е въодушевен от партньорството ни с Colliers CMN. Солидната глобална платформа, с която работи компанията, нейният бързоразвиващ се бизнес в Централна и Източна Европа и изключителните оперативни системи ще ни помогнат да запазим лидерската си позиция в региона.”, заяви Филип Бей, Регионален Директор на Colliers SEE.

„Инвестицията в Colliers SEE е важно за нас решение, с което ще допълним своята дейност в Полша, Чехия, Румъния, Унгария и Словакия”, каза Дъг Фрай, Изпълнителен Директор на Colliers CMN и Председател на Colliers International в световен мащаб. „Възнамеряваме да работим в тясно сътрудничество с партньорите от Colliers SEE за въвеждането на усъвършенствани оперативни системи и най-добрите световни практики, за да сме още по-полезни на нашите клиенти в този важен и развиващ се пазар.”

През март тази година Colliers SEE бе избран за Консултант на годината за Югоизточна Европа за втори пореден път. Лидер на регионалния пазар, в офисите на компанията в България, Гърция, Хърватска, Сърбия и Черна гора работят над 130 професионалисти.

Colliers CMN е водеща международна компания за недвижими имоти, която предоставя пълен спектър от услуги на ползватели, собственици и инвеститори, включително брокерски услуги, управление и поддръжка, инвестиционни продажби и консултации, корпоративни услуги, оценки, ипотечно банкиране и пазарни проучвания.

С годишни приходи от почти 700 милиона долара и 126 офиса в 27 държави, Colliers CMN е най-голямата компания в глобалната мрежа на Colliers International Property Consultants, една от трите най-големи организации за недвижими имоти в света.