Консултантската компания Colliers International събира пълната информация за пазара на жилищни имоти в София в нов и съвременен сайт www.colliers-residential.bg. По този начин консултантската компания предлага средство, чрез което бъдещите купувачи или наематели да вземат информирани решения при избора на дом.

"Създадохме този сайт, тъй като установихме, че хората, които търсят информация за недвижимите имоти, често губят време и ресурси, докато намерят нужните им коректни данни. Ние направихме анализ на пазара, събрахме и обобщихме информацията, от която се интересуват нашите клиенти и я направихме достъпна за всички", каза Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International, България.

"Целта ни е клиентите да получават възможно най-детайлна информация без да се налага да посещават други сайтове. Положихме много усилия през последните 6 месеца и се надяваме, че новия сайт ще бъде полезен на всички търсещи актуална информация за жилищния пазар в България, допълни още Гаров.

"Нашето желание е www.colliers-residential.bg да се превърне в единственото място, което купувачите или наемателите да посещават, когато искат да се информират по въпрос, свързан с пазара на жилищни имоти. Сайтът е интерактивен, което позволява различните теми, вълнуващи голям брой от клиентите ни, да бъдат дискутирани своевременно. Разбира се, нашите специалисти са винаги насреща, когато хората искат да получат лична и детайлна консултация", коментира Татяна Емилова, мениджър отдел „Жилищни имоти" в Colliers International.

Сайтът, който има версии на български и на английски език, съдържа представяне на кварталите на София с тяхната пътна, инженерна и социална инфраструктура; анализи и прогнози за жилищния пазар в столицата; специални наръчници на купувача, кредитоискателя, наемателя, наемодателя; актуални данни за формите на финансиране, както и подробна информация за някои от най-добрите жилищни проекти в града.

Улеснение за потребителите е интерактивната карта, която показва кои са най-близките училища, детски градини, здравни заведения, спирки на градския транспорт и места за развлечение до избрания дом. Друго предимство на сайта е, че той събира и предоставя последните новини за пазара, публикувани в медиите.

Една от най-големите атракции на новия портал е специалната секция Colliers Студио Имоти - ексклузивна видео рубрика, в която професионалистите от Colliers International ще дискутират с най-добрите експерти в бранша актуални теми за пазара на жилищни имоти. Сред най-горещите въпроси попадат кредитни условия и форми на алтернативно финансиране; качество и параметри, които трябва да се съблюдават при избора на жилище; съвети за справяне с имотни измами.