Това не е илюзия: Дейвид Копърфийлд откри себе си в нов пустинен оазис.

Световноизвестният магьосник и неговата годеница Клои Госелин наскоро се сдобиха със съвременен имот за 17.55 млн. долара, сгушен в затворен комплекс в квартала на Лас Вегас Summerlin.

Така те разбиха на пух и прах рекорда за най-висока цена, плащана някога за имот в американския Град на греха.

Имението, предлагащо 2879 кв. м жилищна площ, е изградено от стомана и бетон и се разполага върху 1.58 акра. Обитателите му могат да се възползват от общо осем спални и девет бани.

Основната къща с площ от 1727 кв. м разполага с винарска изба, кино салон, спа център с пълен набор от услуги, три изложбени зали, голф симулатор и нощен клуб с бар и дансинг.

Четириетажната постройка може да се похвали още с покрив под формата на палуба, дзен градина и подземен гараж от 573 кв. м, придружен от специална стая.

На разположение на собствениците и гостите е и четириъгълен инфинити басейн, заобиколен от тропическа зеленина.

Двойката купува имота, проектиран от Swaback Partners, от експерта по здравни грижи Кевин Куки, който го построява през 2005 г., след като придобива земята за 2.57 млн. долара.

Сделката минава през имотната агенция Berkshire Hathaway HomeServices.

Завършен през 2011 г., домът се намира на половин час път с кола от MGM Grand Hotel and Casino, където в момента живее Копърфийлд.

59-годишният магьосник, който може да се похвали с 64 млн. долара приходи, заема 20-ото място в класацията на Forbes на най-високо платените знаменитости за 2016 г. Той е копродуцент на филма Now You See Me 2.

Той е собственик и на четириетажен мезонет в Манхатън; на Musha Cay в Copperfield Bay, който е архипелаг от 11 бахамски острова; както и на най-голямата колекция от магически артефакти в света.

В невероятната си чанта с трикове Копърфийлд крие изчезването на Статуята на свободата, бягство от Алкатрас и разбира се – летене.