Екзотично, нали? Може би си мислите, че да си купиш остров ще струва цяло състояние, но това съвсем не е така.

Най-евтините острови обявени за продажба започват от 30 хил. долара, сочи проверка на Profit.bg.

За същата цена се предлага остров, находящ се само на 40 мин. път с лодка от Панама - Гатун, чиято площ е около 2 дка. В Канада пък за 5 хил. долара повече можете да придобиете острова МакГибън, който е перфектен за сезонно използване, най-вече за плаж и водни спортове.

За по-малко от 100 хил. долара можете да се превърнете в собственик на острови в Панама, Карибите, Флорида, Перу, Никарагуа, Канада, Шотландия и др.

Но дотук с промоциите. Следващите оферти са само за милионери и милиардери.

Най-скъпият остров, обявен за продан в сайт номер 1 за тази цел се намира на 300 м. от брега на Лисабон. Площта му е 12 000 дка, а цената е „само" 360 млн. долара. На острова има възможност за изграждането на голф игрище, луксозен хотел и спа, както и няколко луксозни жилищни постройки.

Любителите на екзотиката пък могат да закупят остров на 20 мин. източно от Пукет - Ранкуай за сумата от 160 млн. долара. Островът има ток и вода, както и невероятна плажна ивица и гледка.

За 150 млн. долара се предлага един от малкото частни острови в Мексико - Сан Хосе, а за 100 млн. долара е обявен за продан островът Ронде на Карибите.

Ако път искате да се по-близо до България, продават се острови и в Гърция, Хърватска, Естония, Франция, Полша, Португалия, Испания, Турция, Германия, Норвегия, както и някои др. европейски страни.