Парижка архитектурна компания съвсем скоро може да бъде водеща в проект за промяна на предназначението и рехабилитация. Това става, след като архитектите правят пълна промяна на малък стадион в Ница, построен през 1927 г., но закрит през 2013 г. заради скъпата поддръжка.

Компанията Maison Édouard François, съвместно с ABC Architects, печелят награда в конкурс за промяна на стадиона в комплекс със смесено предназначение и отличителни зелени фасади.

Архитектите от Maison Édouard François се вдъхновяват за дизайна от хълмистата околност, като издигат редица вълнообразни структури, повдигнати на различни височини с колони. Така земята реално остава свободна за разходки, а досъпът до паркинга се осъществява директно от улицата.

В допълнение, архитектите залагат на традиционните за Ница материали, като бял камък и дърво, използвани и в околните вили.

Проектът ще даде на Ница така необходимата зеленина и както се описва в сайта на архитектите: „ще се превърне в белите дробове на града“. Очаква се проектът да бъде завършен през 2017 г.