Датската строителна компания Multi Development обяви, че има намерение да съкрати около 90 души, което представлява 12% от целия персонал на компанията, пише PropetyWire.

Планираните съкращения са в отговор на прогнозите на специалистите за промените на пазара на имоти в страната, които се очакват през следващата година.

Съкращенията ще засегнат предимно работници, наети с краткосрочни договори, като все пак ще има и съкратени работещи на пълен работен ден, съобщава говорител на компанията.

Повечето строителни компании очакват сериозно намаление в строителната активност през следващата година и още от сега трябва да предприемат някакви действия. Освен Multi Development, няколко други строителни компании в страната като TCN, OVG и AM също планират да направят да съкращения на персонал.

Според информацията на местни източници компанията ING Real Estate планира да съкрати около 20% от работната си ръка с цел спестяване на разходи.

По-рано тази седмица строителна група Heijmans обяви, че съкращава 450 от своите работници, като само преди две седмици съкрати други 200.