Много от собствениците на къщи в периферията на столицата, както и в близост до морските курорти, решили да ги продадат, ги пуснаха на пазара през юни.

Първите разчитат предимно на заможни българи, които обмислят варианта основният им дом да бъде къща, а не апартамент. Втората група използва летния сезон с надеждата да продадe имотите си на чужденци, като основната група остават руснаците.

Офертите за луксозни апартаменти продължават да бъдат по-малко от тези за елитни къщи, сочат данните на сайта imot.bg.

1. Морска градина (Варна) – 580 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е с разгъната застроена площ 185 кв.м. Състои се от дневна, кухня, три спални, две бани, два дрешника, тоалетна, килер и просторна панорамна тераса. Всички жилищни помещения са с морска панорама с южно изложение. Към апартамента има подземно и надземно паркоместа, избено помещение. В двора на сградата има градина с две беседки и барбекю.

2. Център (София) – 690 000 EUR (виж повече)

Апартаментът се състои от три стаи. Намира се на петия етаж и е с площ 150 кв.м. На разположение на бъдещия собственик са хол с трапезария, обособен кът за кабинет с камина, кухненски бокс, две спални, самостоятелна тоалетна за гости, баня с душ кабина. Имотът е с гледка към храма „Свети Александър Невски” и планина Витоша. Продава се заедно с таван от 20 кв.м.

3. Драгалевци (София) – 850 000 EUR (виж повече)

Къща с целогодишен достъп и гледка към планина Витоша. Разгънатата застроена площ на имота е 1000 кв.м., а дворът е с 1150 кв.м. На първото ниво са разположени гараж за 6 автомобила, складово помещение, котелно, баня с тоалетна, стая за персонала. На второто централен вход, хол с камина, оборудвана самостоятелна кухня свързана с хола с плъзгаща стъклена врата, кабинет, тоалетна за гости, кът обособен като апартамент. В него има стая с персонална баня и тоалетна и голяма тераса. На третия етаж има голям хол, от които са разпределени 3 големи спални – всяка обособена като апартаменти, стая, дрешник, персонална BWC и тераса.

4. Лозенец (София) – 1 500 000 EUR (виж повече)

Мезонетът се набира в тухлена сграда, разположена непосредствено до Южния парк. Големината на имота, който е на три нива, е 760 кв.м. Състои се от просторен хол, трапезария, кухня, 2 спални, 2 бани с тоалетни, дрешник, които са разположени на първото ниво. На горния етаж има 4 спални, 3 бани с тоалетни. На третото ниво – покривна тераса с възможност частично да се покрие.

5. Сарафово (Бургас) – 850 000 EUR (виж повече)

Къщата е с площ 800 кв.м. Особеностите на имота е, че разполага с винарна, механа, фитнес зала. На първия етаж е разположен хол с големина 80 кв.м., голяма тераса, спалня с дрешник, две стаи и двоен гараж. На горното ниво има три спални със самостоятелни тоалетни. Дворът към имота е 1100 кв.м.

6. Евксиноград (Варна) – 424 000 EUR (виж повече)

Четиристайният апартамент е разположена в комплекс от затворен тип, намиращ се на 7 километра от Морската столица и на същото разстояние от „Златни пясъци”. Имотът е изцяло климатизиран и оборудван с 5 TV системи за домашно кино. Комплексът, в който се намира разполага с 24 часа жива охрана, видеонаблюдение, футболно игрище, фитнес, детска площадка, открит басейн, барбекю.

7. Гоце Делчев (София) – 800 000 EUR (виж повече)

Имотът представлява два апартамента на един етаж с обща разгъната застроена площ от 420 кв.м. Разполага с трапезария, кухненски бокс, три спални, сауна. Продават се с дизайнерски мебели и висок клас оборудване. В цената е включен и двоен гараж.

8. Лазур (Бургас) – 350 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е разположен на единадесетият етаж в нова сграда срещу Морската градина. Площта му е 237 кв.м. Продава се обзаведен. В цената са включени и три гаража.

9. Драгалевци (София) – 1 250 000 EUR (виж повече)

Триетажната къща с модерна архитектура е с площ 750 кв.м. Разполага с фитнес, SPA център, парна баня, джакузи, киносалон с площ 60 кв.м. Повечето мебели в имота са дизайнерско изпълнение от световни фабрики. Трапезната маса е модел Venus, а столовете са Decor.

10. Бояна (София) – 950 001 EUR (виж повече)

Луксозна къща в полите на Витоша с площ 1068 кв.м. Разполага с четири апартамента, четири мазета, четири гаража и две паркоместа. Сградата е завършена изключително луксозно и стилно обзаведена с отбрана мебелировка. Има Топла връзка между гаражите и жилищните нива.