Какво определя високата цена на един луксозен имот? При положение, че на световния пазар цените им варират между 1 000 0000 и 8 000 0000 долара, какви качества трябва да притежава едно имение, за да бъде оценено за 100 0000 000 или дори за 200 000 000 долара?

Тези десет свръхлуксозни имота имат всичко, за което купувачите могат да си мечтаят – от локация и безупречно строителство до майсторство и стил, архитектурно изпълнение и близост до природни или културни забележителности.

Но освен това всеки един притежава огромна площ, невероятна гледка, частен плаж, дори пристанище и какво ли още не. При всички положения тези имения поставят висока летва по отношение на високия и ултра високия клас имоти.

Hampton Haven, Ийст Хемптън, Ню Йорк

Районът на Ийст Хемптън е известен с концентрацията на забележителни крайбрежни имения, а Briar Patch, имение от 1931 година, разположено на 11 акра, е най-впечатляващото. То се намира на четвърт миля от Georgica Pond и от него се открива красива гледка към Атлантическия океан.

Имотът е с площ 930 кв. метра и разполага с 10 спални, огромни всекидневна и кухня, басейн, тенискорт. Ако трябва да се опише с няколко думи, то Briar Patch е слънце, плаж, Атлантически океан, луксозен интериор, в който се срещат класиката и новото.

Museum Mile Masterpiece, Пето Авеню, Ню Йорк

Пето авеню е символ на лукс и за това си има добра причина. Манхатънският Museum Mile е не само дом на световни имена, като музеите Метрополитън и Гугенхайм, но и на хотелите Pierre и Plaza, Bergdorf Goodman, както и събирателно място за луксозни бутици и жилищни сгради с гледка към Сентръл парк.

Апартаментите на Пето Авеню са най-скъпите и желаните в града. Тук е емблематична сграда, свързвана с Рокфелер. Мястото е дом и на 16-етажния апартмънт хаус по дизайн на Росарио Кандела, който включва 24 жилища и забележителен дуплекс, последният оригинален апартамент на Пето авеню.

Той се намира на 7 и 8 етаж на сградата и предлага забележителна гледка към Сентръл парк, огромна библиотека, дървени поодве, мраморни бани.

Riviera Reverie, Théoule-sur-Mer, Франция

Палмовите дървета, океанският бриз и забележителният бряг с гледка към Кот д‘Азур са винаги на върха. И ако идиличното курортно градче Théoule-sur-Mer в Южна Франция е дом на много забележителни имения, невъзможно е да се намери по – впечатляващо от това имение, построено около 1900 г., което включва осем спални.

Намира се само на 15 минути от Кан и е разположено на 6 акра. Площта му е 1400 кв. метра, а интериорът е в средиземноморски стил с невероятна смесица на цветове, бели стени и каменни подове.

Valley Retreat, Лос Оливос, Калифорния

Sycamore Valley Ranch се шири на близо 2 700 акра и се намира на пет мили северно от Лос Оливос, Калифорния. Построено е в началото на 1980 година и е по дизайн на Робърт Алтеверс. Разполага с шест спални и девет бани.

Площта му е 1200 кв. метра. Това, което го прави забележително, са огромното барбекю, басейнът, тенискортът, градината с езеро и водопад, както и невероятната гледка. Освен това към него има три къщи за гости, театър със сцена, ферма и кино – театър.

Natural Wonder, остров Las Perlas, Панама

Докато частните острови не са често срещано явление, то три острова, предлагани заедно, са истинска рядкост. Островите са пример за девствена екосистема и тяхната изолация предлага широко поле за проучвания.

Имението е разположено на 1 800 акра и e едно от малкото останали места в света, които могат да бъдат изследвани.

House on a Hill, ранчо Санта Фе, Калифорния

Prairie School е разположено на 210 акра площ, включваща и портокалова горичка. Магнетичната модерна къща е по дизайн на Фред Бригс и е построена през 1972 година. Към нея има тенискорт и езеро, както и съоръжения за езда.

От върха на хълма се открива забележителна гледка. Интериорът включва високи тавани и огромни прозорци, от които се влива естествена светлина, а дървото, като елемент, придава рустик стил на дома. Към къщата има басейн и СПА.

Island Idyll, Exumas, Бахами

Cave Cay е може би перфектният частен остров. Това окъпано от слънцето място има безкрайни плажове, хълмове, тропически растения, пристанище и частна самолетна писта. Марината може да приеме до 35 яхти.

Резиденцията се намира на една от най-високите части на острова и предлага спираща дъха гледка.

California Dream, Лос Анжелис, Калифорния

Известният Сънсет булевард е дом на Maison du Soleil, един от най-забележителните имоти тук. Разположен е на Холмби Хилс и е с площ 2 800 кв. метра, която включва 60 стаи, от които 17 спални.

Това е класически пример за резиденция в стил Холивуд. Имотът е оборудван с най-съвременни технологии. В основната къща има голям басейн, градини и 560 кв. м кино.

Asian Escape, Repulse Bay, Хонг Конг

Луксозното имение, което гледа към известния Repulse Bay, разполага с басейн и частен гараж. В него има 4 спални, високи тавани, огромни прозорци и пищни детайли.

Интериорът се отличава с виещи се стълби с парапет от ковано желязо, мраморна баня в основния апартамент. Прозорците предлагат приток на естествена светлина и разкриват красива гледка.

Desert Oasis, Казабланка, Мароко

Всяка повърхност в това забележително имение отразява светлините от венецианските полилеи, а азиатският текстил и италианските мраморни колони му придават неповторим стил. Имението разполага с 24 луксозни спални.

И ако всичко това звучи като филм, Parc D’anfa е напълно реално. Имението е разположено в модерния район Anfa Supérieur, близо до местния голф клуб и много от атракциите на Казабланка. От него се открива красива гледка към Атлантическия океан.