Подразделението за недвижими имоти на Deutsche Bank е поставило нов рекорд на пазара в Румъния, като е заплатило 340 млн. евро за проекта Upground, чието изпълнение в момента тече в Североизточен Букурещ, информира Ziarul Financiar.

В завършен вид проектът ще включва офис сграда и две жилищни сгради, като ще бъде приключен на няколко етапа през следващата година. Сделката също така включва и втора офис сграда, която ще бъде построена в близост.

Проектът се финансира със заем от Banca Romaneasca и е разположен в близост до района Lacul Tei (Езерото Тей), който е много оживен по отношение на жилищното строителство, с проекти като Laguna Residence и Tei Lake Residences, които в момента се изграждат. Проектът се намира и в близост до булевард Barbu Vacarescu, който пък е считан за новия бизнес район на Букурещ с няколко високи сгради в строеж.

Upground ще бъде построен на 44 000 кв. м и ще включва близо 600 апартамента и 100 000 кв. м офис площи, според първоначалните планове на изпълнителите, които оценяват инвестициите на 260 млн. евро.

Компанията, която строи комплекса, е Upground Estates, контролирана от британски и гръцки бизнесмени.

Осеммесечните преговори за закупуването на проекта са приключили в петък. Цените на апартаментите, които ще бъдат част от комплекса, започват от 173 000 евро без ДДС, докато тези на дуплексите и мезонетите може да надхвърлят 1 млн. евро.

Продажбата на апартаменти е стартирала през декември при цени, започващи от 1 600 евро за кв. м без ДДС, а досега са сключени предварителни договори за около 100 от тях.