Най-голямата немска финансова институция Deutsche Bank ще финансира със заем в размер на 600 млн. долара реконструирането на бившия хотел Москва, който ще бъде и първият петзвезден хотел от веригата Four Seasons Hotels Inc.
За строежа на петзвездния хотел, който е разположен в центъра на Москва до "Червения площад" вече са инвестирани 200 млн. долара, сочат още публикувани в руските медии данни. Заемът ще бъде със срок на предоставяне от 10 години.

В структурата на 5-звездния хотел ще се включват още офиси, търговски площи, конгресен център, голям паркинг, като общата площ ще е повече от 183 хил. кв. м.

В края на 2008 г. се предвижда пускането му в експлоатация.

Средствата ще бъдат предоставени на строителната компания ДекМос, която е създадена специално за строителството на този обект. 49% от акциите на компанията принадлежат на правителството на Москва, а 51% са на американски акционери.

След построяването на хотел „Москва”, компанията ДекМос планира да осъществи първично публично предлагане на международна борса.

Deutsche Bank проявява интерес и към финансиране на обекти в Санк-Петербург и други големи градове в страната въз основа на бурното развитие в сектора на недвижими имоти в страната.

Deutsche Bank AG предлага на клиенти от 73 страни в света финансови услуги. В настоящия момент активите на банката съставляват около 1,1 трилиона евро.