Немско-австрийският концерн DrogerieMarkt (DM) реализира оборот от 5.211 млрд. евро. Това е ръст от 11.6%, показват данните от финансовата година 2008/2009 на компанията, която приключи в края на м. септември.

Концернът включва в себе си DM Германия, DM Австрия и DM Централна и Югоизточна Европа.

Частта от концерна Австрия и Централна и Югоизточна Европа, обхващащ дъщерните дружества в Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия, Сърбия, Босна-Херцеговина, Румъния и България, бележи ръст в оборота от 11.7% с реализираните 1.463 млрд. евро

Осъществената експанзия в държавите от Централна и Югоизточна Европа доведе до 884 млн. евро оборот, който се равнява на 60% от от общия реализиран оборот от частта от концерна Австрия и Централна и Югоизточна Европа. Съответно оборотът в страните от Централна и източна Европа бележи ръст с 15.6%.

DM Австрия приключва годината с увеличение в оборота от 6.2%, или общо 579 млн. евро.

Над 91 млн. евро са планираните инвестиции през следващата финансова година за Австрия и държавите от Централна и Югоизточна Европа. От тях над 66 млн. ще бъдат изразходвани за за разширение и обновяване на филиалната мрежа - 18 млн. ще бъдат инвестирани в мрежата в Австрия, а останалите 48 млн. в Централна и Югоизточна Европа.

През тази финансова година DM откри 104 филиала в страните от Централна и Югоизточна Европа.

От януари 2009 г. DM е на българския пазар и вече присъства с 9 филиала в основните градове на страната София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Видин, Враца, Силистра. За следващата финансова година е планирано разширение на филиалната мрежа в различни части на страната.