Днес на специална церемония бе обявен стартът на строежа на най-новия и модерен проект в Русе – Бизнес Парк Русе. Официални гости на събитието бяха Емел Етем, министър на извънредните ситуации, Мария Димова, областен управител, и Божидар Йотов, кмет на град Русе.

Инвеститор в проекта е "ИРИС” АД. Проектът предвижда изграждането на офисни площи клас А, един подземен и седем надземни етажа с разгъната площ от 32 000 кв. м.

Следвайки най-добрите модели за оформяне на подобни комплекси, създателите на Бизнес Парк Русе са проектирали обширни търговски пространства, разположени на партерните нива и достъпни за посетителите на центъра, както и подходящи за различни събития и срещи конферентни зали.

За удобство на фирмите наематели са предвидени складови площи, които ще се намират в близост до сградите. Според архитектурния проект обектът ще разполага с над 600 паркоместа, от които 260 са в подземния паркинг.

Предимствата, които Бизнес Парк Русе предоставя на своите наематели, са: добре развита инфраструктура и телекомуникации, модерни офиси, гъвкави условия при наемане на офис и търговски площи, голям брой паркоместа за наематели и посетители, мениджмънт, почасово използване на конферентните зали, екологична и съобразена с изискванията на съвременния човек среда.

„Идеята ни е Бизнес паркът да се превърне в предпочитано място за бизнес, да привлича с разнообразните си предложения, с удобствата, комфорта и високото си ниво на сигурност. Убедени сме, че русенци ще оценят предимствата му”, съобщи Миглена Димитрова, изпълнителен директор на „ИРИС” АД.

Бизнес Парк Русе се намира в най-гъсто населената част на града: в непосредствена близост е до Mall Rousse и до двата основни булеварда в Русе – „Липник” и „Потсдам”.