Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) беше сертифицирана по Системата за управление на качеството ISO 9001:2000.

Сертификатът е издаден от ÖHMI EuroCert GmbH – Магдебург, Германия. Документът удостоверява, че ДНСК има разработена и внедрена интегрирана система за управление с обхват: контрол върху строителните книжа; дейности по контрол на строителството и ликвидиране на последиците от незаконното строителство; контрол върху дейността на лицата, упражняващи строителен надзор; обследване на аварии в строителството; контрол върху ползването на строежите и въвеждането им в експлоатация.

Сертификатът гарантира, че дейностите, които са сертифицирани, отговарят на регламентирани и контролирани стандарти.

Системата ISO 9001:2000 е внедрена в ДНСК през месец април 2008 г., а през месец юли е извършен одит от сертифициращия орган и е издаден сертификат. През този период служителите са запознати с необходимите документи и процедури и са преминали през съответното обучение за работа със системата.

Системата за управление на качеството ISO 9001:2000 гарантира еднаквите процедури в централното управление на ДНСК и 28-те регионални дирекции.