Домът на покойната Елизабет Тейлър беше обявен за продажба от наследниците й. Имотът се намира в тузарския квартал Бел Еър в Лос Анджелис.

Елизабет Тейлър живееше там от 1981 година до смъртта си през март.

Къщата е строена през 60-те години на миналия век. Наследниците на покойната вече легенда са поискали цена от 8.6 млн. долара.

Огромното имение в престижния квартал Бел Еър се простира върху 700 квадратни метра и разполага с дневна, трапезария, кабинет, 6 спални, всяка от които със собствена баня, помещения за прислугата и огромен басейн с музайка. Главната спалня в жилището е оформена в любимото на Елизабет Тейлър виолетото.

Принадлежащият към къщата терен е с площ 5000 квадратни метра и включва терасовидни градини и изкуствено езеро с водопад. По думите на наследниците през последните си години Елизабет Тейлър страшно се увличала по градинарство и държала по всяко време на годината да е заобиколена от свежи цветя.

Тейлър купува имота през 1981 г. и живее в него до смъртта си. Актрисата почина на 79-годишна възраст на 23 март т.г. от сърдечна недостатъчност.