Един от най-известните американски милиардери - Доналд Тръмп, заяви готовност да обедини сили с компанията Gaysorn Group, като целта е инвестиция в нов проект в Банкок, съобщава property-report.

Тръмп винаги е имал желание да инвестира в строежа на хотели, казина и в последно време голф комплекси.

Съвместната инвестиция в тайландската столица е създаването на многофункционален комплекс, на терен на Gaysorn Land Asset Management-съвместно дружество между Gaysorn Group и Hong Kong Land.

Компанията планира да построи луксозен търговски център, заедно с жилищен комплекс с 178 апартамента, както и 30 суперлуксозни жилища, които ще могат да се наемат с максимален срок 30 години.

През месец юли тази година, най-възрастният син на Доналд Тръмп обяви, че компанията започва да проучва всички възможности за инвестиция в тайландската столица.

Градът с население над 10 млн. души, което впрочем непрекъснато се увеличава, стана в последните години един от най-бързо развиващите си и модерни градове както в Азия, така и в целия свят.

Модерните офис и бизнес сгради, които се появяват почти през месец в града, придават на Банкок изключително съвременен вид.

Според Тръмп стабилният икономически ръст на голяма част от големите азиатски градове предлага невероятни възможности за инвестиции в сектора на недвижимите имоти в бъдеще.