Американският милиардер Доналд Тръмп ще инвестира близо 1 млрд. британски паунда в изграждането на супер луксозен голф клуб на терен, разположен близо до Абърдийн - Шотландия, съобщава Property Week.com.

Това стана ясно, след като властите в малкото градче Абърдийншър подкрепиха идеята на Тръмп за построяването на голф комплекса на площ от 1400 акра земя.

В проекта на голф игрището са включени две шампионски трасета и частна голф академия, като самият Доналд Тръмп обещава комплексът да стане най-великото голф съоръжение в света. Проектът включва още и изграждането на петзвезден хотел и над 1000 луксозни вили и 500 самостоятелни частни къщи.

Построяването на голф комплекса ще гарантира влизането на повече от 60 милиона паунда годишно в хазната на малката шотландска община, а също така ще има поне 5 000 нови работни места, уверяват инвеститорите.

Въпреки това, редица организации за защита на природата се обявиха против изграждането на огромния комплекс, поради опасността да се разруши крехката екосистема в областта.