DTZ сформира нов фонд за инвестиции във фондове за недвижими имоти основно към страните от ЦИЕ

483

Компанията за инвестиции в недвижими имоти - DTZ Investment Management ще основе фонд, инвестиращ в акции от други фондове на недвижими имоти, посочиха изнесени от компанията данни.

Фондът ще носи наименованието - Aurora Europe Property Fund, като основно ще се насочи към притежаване на акции във фондове, инвестиращи на развиващите се европейски пазари.

От фонда очакват реализиране на годишна доходност за инвеститорите в диапазона между 8 и 10%, коментират още от компанията.

Фондът ще осъществи първите си инвестиции във фондове за инвестиции в недвижима собственост с насоченост към Централна и Източна Европа и скандинавския пазар през март, като впоследствие ще инвестира и във фондове с експозиция на портфейлите им към пазарите на недвижима собственост в западноевропейските държави.

Целените средства, които фондът желае да набере са в размер на около 200 млн. евро, като те ще бъдат инвестирани в 12-15 фонда за инвестиции в недвижими имоти.

През последните десет години от DTZ се насочиха към развиване на клонова мрежа в Европа, както и към управление на бизнес платформи, коментират от ръководството на компанията. В компанията са заети около 86 души и има офиси в 24 страни по света.

Целта на новосформиращия се инвестиционен фонд е да предложи на инвеститорите комплексни услуги и диверсификация на портфейлите им към страни със значителен потенциал за растеж в сектора на недвижимите имоти, коментира Паул Пъркър портфолио-мениджър на новия фонд.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...