Третата по големина строителна компания в Дубай – Deyaar е отчела ръст на нетната си печалба за второто тримесечие на тази година в размер на 183.8%, съобщава ArabianBussines.com

Основната причина за този феноменален ръст в печалбата е предстоящата продажба на огромни и ключови проекти на големи международни компании, целящи разширение на своето влияние в тази част на света.

Акциите на компанията непрекъснато увеличават стойността си, като все повече чуждестранни инвеститори стават собственици на акции, информират от финансовия отдел на строителната компания.

За второто тримесечие на тази година печалбата на компанията е нараснала с 235% до нива от 224 млн. долара на годишна база.

Очакванията на компанията са за скок в годишната печалба с 108% до около 2.67 млрд.долара., става ясно от изявленията на ръководството.

Проектите на строителна компания за следващите няколко години са доста мащабни и реализирането им навреме ще донесе големи печалби.

Deyaar предвижда и разшяване на дейността си извън границите на Дубай, като предвижда реализация на проекти в Ливан, Саудитска Арабия, Катар, Казахстан, Египет, Йордания и Индия.