Само след седем календарни дни, на 28 март (четвъртък), в София ще бъде открит най-големият търговски център в страната.

Paradise Center ще разполага с 80 000 кв. м търговски площи и ще е разположен на софийския булевард "Черни връх".

Молът ще бъде от групата "лайфстайл молове", които най-често се намират в близост до богатите жилищни квартали на градовете, и освен търговските площи, осигуряват на посетителите си разнообразни забавления - както традиционните ресторанти, кафета и кино, така и зали за боулинг, ледени пързалки и др.

На разположение на посетителите ще са 1900 паркоместа.

В Paradise Centеr са обособени четири специални интериорни зони. Три от тях са: „Булевардът”, „Каньонът” и „Терасата”. Там са представени високи и средно високи марки. Canali, Polo Ralph Lauren, Vogue, Dirk Bikkembergs със своя първи магазин в България, Cesare Paciotti и 4US са само част от модните предложения.

Четвъртата зона е в сърцето на проекта и представлява градина. Насред централния атриум са разположени два водопада и езеро с мост.

Най-голямата боулинг зала в столицата, билярд, 5D кино, аркадни игри, спорт кафе, детски център са само част от атракциите в Paradise Centеr. Първата в България 4DX кино зала със 100 места ще посреща зрителите на Cinema City.

Кино центърът ще отвори с 14 салона, оборудвани с най-съвременната апаратура. Playground ще представи концепция за семейно развлечение, разгъната на близо 4000 кв. м.

Walltopia, българската компания, която е и най-големият производител в света на стени за катерене, ще открие център за забавление на възрастни и деца - Funtopia. В залата от ново поколение за боулдър катерене (катерене на ниски стени), начинаещи и напреднали, семейства и фирмени клиенти, ще могат да предизвикат гравитацията с екстремни, логически и спортни игри.

Веригите „Карфур” и „Технополис” са също сред ключовите търговски обекти в Paradise Centеr. Ресторанти с панорамни тераси и клубна музика ще посрещат клиенти в новия мол. Познатият ресторант Happy ще бъде с изцяло нова концепция с грил и барбекю.

Гръцки рибен ресторант, бирария с рок на живо, италиански ресторант, българска кухня и няколко формата кафенета и сладкарници ще предлагат интернационална кухня и атмосфера. Сред наемателите за пръв път на пазара ще видим и сладкарската верига Dodoni.

В първия лайфстайл мол в страната ще отворят врати и Orange fitness център с басейн с олимпийски размер, фитнес, скуош и зона за спа и релакс, спининг и йога. Sofia Event Center ще предложи най-новото място за събития в столицата със зала за 2000 човека и открита панорамна тераса.

Част от комплекса ще бъде и Playground Paradise Land – първият тематичен увеселителен парк. Уникалният за България проект е дело на водещия италиански дизайнер Валерио Мацоли, известен с проектирането на атракции за Disneyland по цял свят. Паркът ще включва 11 атракциона, сред които „Шоколадова фабрика“ за цялото семейство – деца, тинейджъри и възрастни.