Джейсън Стейтъм си търси тежкарски имот у нас, носи се слух сред родните брокери. Звездата, която ще пристигне в България до броени дни за снимките на "Непобедимите 2", вече е поставил условията си за престоя в страната ни. Той държи да отседне в луксозна къща с всички екстри.

Освен за майстор на гурме кухнята настоява и за дами, които да се занимават с душевната и физическата му кондиция. Месечният бюджет на престоя му според запознати е 40 000 евро.

Най-луксозните имоти на родния пазар - хасиенда с по пет спални, басейн, парна баня, спа център, винарна, гаражи и всички останали екстри, се предлагат на суми от 5000-6000 евро месечно. Още близо толкова излиза наемането на необходимия персонал - готвач, камериерки, шофьор, градинар, обясни управителят на "Юник естейтс" Весела Илиева. Естествено, менюто е по избор.

По-скъпо се отдават единствено домове, в които работят снимачни екипи за реклами или сериали. В този случай обаче става дума за наем за дни и часове, което вдига цената, твърди дамата. У нас не се предлагат огромни имения или замъци, които да вдигнат стойността на офертата, каза експертът.

Сумата наистина е огромна и звучи абсурдно за условията тук и сега, съгласи се и управителят на "Лукс имоти" Михаил Чобанов. Според него за подобни цифри като 40 000 евро може да се договори къща, която по принцип не се дава под наем, а се продава за от 3 до 4 млн. евро. При толкова скъпо вложение в имота собствениците обикновено не са склонни да го отдадат на случайни хора, но при толкова финикийски знаци вероятно ще се мотивират, обясни той.

Родните агенции за продажба на имоти не признават да са получили оферта за отдаването на подобен имот засега. Собственик, който да предложи луксозен дом на английската звезда, вероятно ще се намери, защото рекламата ще е огромна. А и имотът после лесно може да бъде пласиран, твърдят представители на бранша.

Източник: в. "Стандарт"