Инвестиционният съвет на Абу Даби, който е базиран на територията на Обединените Арабски Емирства, води преговори за закупуването на една от най-известните сгради в Ню Йорк, съобщава ежедневникът The New York Post.

Сделката се отнася за закупуването на 75%-тов дял от една от емблематичните сгради в града - Chrysler Building.

Разположеният в Манхатън небостъргач е един от първите в града и е смятан от голяма част от жителите на мегаполиса за най-красивия сред всички.

Цената, която предлагат от инвестиционния съвет за закупуването, е 800 млн. долара, става ясно от данните, предоставени от анонимни източници.

Потенциалните купувачи са водили преговори вчера с Prudential Real Estate Investors, които притежават 75% от сградата, съобщават медиите.

Според Нюйоркския ежедневник може да се окаже, че вероятният продавач на дела в сградата, е базираната в Атланта компания - TMW.

Официалния говорител на Prudential Real Estate Investors – Тереса Милър, обаче напълно отрече тази информация, като поясни, че Prudential е закупила TMW още преди няколко години.

Напоследък интерес към някои от най-известните сгради в Ню Йорк имат и други чуждестранни компании. Според направено проучване сред жителите на Ню Йорк обаче тези сгради трябва да останат американска собственост.