Днес от 13 часа в Залата на Икономическия институт на Българската академия на науките ще се проведе Юлското издание на първия в страната Аукцион за най-атрактивните проекти в сферата на недвижимите имоти.

Организатори са Европейски форум на експертите и Официално представителство на уникалните селища в Европа, в сътрудничество с експертите на Камарата на архитектите, Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), Българската асоциация на архитектите и инженерите - консултанти, Нотариалната камара, Съюза на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Центъра по архитектурознание при БАН, Българската фондова борса и Асоциацията на банките в България.

Инициативата е част от международния проект "Аплодисменти за България" - целта на аукциона е да се насърчава професионалното отношение при изграждането и реализирането на проектите в България.

Проектите, които ще се предложат за продажба на аукциона, са пет за цялата страна, избрани са чрез жури и са в пет категории: къщи, ваканционни проекти, търговски и офисни проекти, хотели, апартаменти. Аукционът представя главно проекти, които могат да се купуват с цел инвестиция.

Различни инвестиционни варианти ще се предложат от професионалистите в бранша и от финансистите, с цел всеки избран проект да бъде атрактивна и добра инвестиция за купувачите.