Броят на китайските милиардери нарасна до рекордните 400, главно заради икономическия бум през последното десетилетие, както и повишенията на борсовите индекси до исторически върхове.

Най-богатите китайци инвестират част от средствата си в недвижими имоти, както в Китай, така и из най-различни страни в света.

Вижте най-популярните дестинации за имотни инвестиции, подредени по размер на средната стойност на сделките, осъществявани от богаташите в Китай:

Сейнт Китс и Невис

Най-скъпото имение в Сейнт Китс и Невис се продава за 25 млн. долара. Островната държава е на челно място сред екзотичните инвестиции със средна цена от 11.9 млн. долара.

Индонезия

Индонезия е най-голямата държава сред популярните дестинации за имотни инвестиции. Средната цена на закупените луксозни имоти е 10.6 млн. долара.

Монако

Само преди месец ви информирахме, че срещу 1 млн. долара в Монако могат да се купят около 17 кв. м. Това поставя кралството на челно място като най-скъп имотен пазар по цена на кв. м. Средният размер на китайските вложения тук е 8.96 млн. долара.

Сейнт Бартс

Средната цена на имотите тук е 7.82 млн. долара, докато тези на първа линия могат да достигнат и цена от 21.5 млн. долара.

Британските Вирджински острови

Китайските богаташи купуват имоти на Британските Вирджински острови за средно 6.49 млн. долара. Най-скъпият имот, обявен за продан, е с цена от 13.5 млн. долара.

Търкс и Кайкос

Островите, находящи се в Карибите, привличат все повече китайски купувачи, но те съставляват малък процент от съвкупните им инвестиции. Най-скъпият имот се продава срещу 11.5 млн. долара.

Сред останалите екзотични дестинации, привличащи интерес от най-богатите китайци, са още Фиджи, Мароко, Белгия и Ямайка.