Най-голямата арабска компания за недвижими имоти Emaar Properties изнесе данни за спад в печалбите си за второ поредно тримесечие, съобщава ArabianBusiness.com.

Нетната печалба на дружеството за трите месеца до края на март се е понижила с 3.8% до 451 млн. долара, в сравнение с отчетената печалба от 470 млн. долара за същия период на 2007 г., става ясно от изнесени данни от компанията.

Според изпълнителния директор Мохамед Алабар Emaar Properties се намира в изключително сложна и предизвикателна международна икономическа обстановка.

Кредитната криза от миналата година налага на всички компании в сектора на недвижимите имоти да водят изключително предпазлива политика, ако искат да се задържат на пазара.

Изнесените резултати от Emaar Properties за тримесечния период на тази година се оказаха по-малко от прогнозите на анализаторите за печалба от близо 600 млн. долара за тримесечието.

Компанията очаква да се стабилизира след завършване на някои от най-амбициозните си проекти, като строящата се най-висока сграда в света Burj Dubai. Цените на апартаментите в нея стартират от по 3.5 млн. долара и достигат до 20 млн. долара.