Най-голямата арабска строителна компания по своята пазарна стойност Emaar Properties, обяви, че започва да търси възможности за инвестиции в САЩ и Европа, съобщава Ройтерс.

Според управата на строителната компания цените на недвижимите имоти в тези райони са станали доста приемливи в последните няколко години.

Особено много това важи за имотите в Съединените щати, където ако цената на даден имот беше например 100 долара, то сега е 10 долара. Очакванията на компанията са цените на щатските имоти да достигнат още по-ниски стойности.

Все още не е ясно къде и в какво точно ще насочи своето внимание базираната в Дубай строителна компания.

Emaar Properties е собственик на щатската компания John Laing Homes, има собствени консултанти в САЩ, които работят усилено в развитието и разработването на концепция за евтини жилища – на цена, не повече от 12 000 долара.

Освен плановете за инвестиционна инвазия в САЩ и Европа, арабската компания планира и отварянето на свои офиси в друга гореща световна дестинация – Китай. Според изнесените данни от компанията в следващите 12 месеца ще бъдат отворени представителства там.