Базираната в Дубай строително-инвестиционна компания Emaar Properties обяви, че работи по различни международни проекти за строителство на нефтопроводи.

Общата им стойност надхвърля 100 млрд. долара, пояснява директорът на компанията Афри Амири, цитиран от ArabianBusiness.com.

Амири, който отговаря за всички международни инвестиции и корпоративното управление на Emaar Properties каза, че реализирането на съвместните проекти с международните инвеститори ще донесе над 70% от годишната печалба на компанията до 2010 г.

Напоследък ръководството все повече обсъжда идеята за разширяване на дейността на компанията извън границите на Дубай.

Въпреки, че в страната се реализират някои от най-големите и мащабни проекти на планетата, дейността трябва да се разшири и към други държави.

Това ще спомогне за популяризиране на компанията и налагането й сред най-добрите в бранша в световен мащаб, казва Амири.

Според него Emaar Properties вече има достатъчно опит както в строителството на жилищни, така и в офис, търговски и други видове имоти. За сега обаче, все още не се уточнява на къде точно ще насочи поглед строителната компания.