Европейски търговски център (European Trade Center) сключи договор за наем със световния моден гигант Inditex, който ще разположи своя офис на 400 кв. м в комплекса.

Подписан е договор и с компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Call Point New Europe, която наема 2 500 кв. м в за свой кол център.

Inditex Group e една от най-големите испански корпорации и сред водещите модни групи в света, като притежава брандовете ZARA, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, ZARA Home и Uterqüe.

CallPoint New Europe е сред лидерите в аутсорсинг индустрията в Източна Европа, като компанията предлага пълен набор от гласови услуги, свързани с обслужването и връзките с клиенти, събиране на вземания или телемаркетинг.

"Радвам се, че високото качество и модерната работна среда, която предлага новата бизнес локация на София - Европейски търговски център, привлече две компании с лидерски позиции в своите браншове Inditex и CallPoint New Europe", коментира Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на Европейски търговски център.

50% от площите в комплекса вече са отдадени под наем, като първите наематели ще влязат през февруари. Това са Vivacom и Карфур, като договорът, подписан с Vivacom, е най-големият контракт за наем на офис площи на българския пазар.