Компанията за недвижими имоти Euro Trade, заедно с няколко други инвеститори, заявиха намеренията си да закупят офис сграда в град Грьонинген, разположен в северната част на Холандия, съобщава globes-online.com.

Според официалните източници стойността на сделката е 27 млн. евро. Това е втората сделка на Euro Trade за период от една седмица след закупуването на недвижимо имущество в друг холандски град за 4.4 млн. евро.

Компанията има намерение да финансира 86% от сделката с помощта на заем от Централната банка с период на погасяване 5 години и годишна лихва в размер на 5.5%.

Според първоначалните договори Euro Trade ще притежава половината от собствеността на новата офис сграда, а останалата част ще бъде разпределена между останалите инвеститори. Засега не се уточнява кои точно други компании ще вземат участие.

Компанията Euro Trade притежава много обекти в Западна Европа, като честа нейна практика е да купува по-занемарени сгради на ниски цени, след което ги освежава и дава под наем площите.