Компанията Eurohypo ще финансира два търговски центъра в столицата на Румъния - Букурещ на обща стойност 150 млн. евро, в резултат на увереността на компанията за потенциала на развитие на румънския пазар.

Двата търговски центъра ще носят наименованията Bucuresti Mall и Plaza Romania. В тях ще има обща площ за отдаване под наем в размер 85 000 кв. м.

Мениджъри на проектите са румънската компания SC Anchor Group, която е подразделение на международната компания Fina-Holding и холандската Anchor Retail Investments NV.

Сред заявилите интерес за наемане на търговски площи в центровете са компании като кино-операторът Hollywood Multiplex, както и търговските вериги Debenhams, Marks&Spencer и Zara.

Разрастването на бизнеса на компанията в Румъния, и по-специално в столицата й е част от международната стратегия за развитие на компанията.

От ръководните органи на Eurohypo заявиха, че виждат значителен потенциал за развитие пред румънския пазар на търговски площи, на фона на ускорения ръст на румънската икономика, както и повишението на реалните доходи на населението.

В същото време броят на търговските площи в Румъния, падащи се на човек от населението, са все още сред най-ниските в Европа, коментират още от Eurohypo.

Икономиката на северната ни съседка бележи ръст от над 5% през последните няколко години, като се очаква този темп да се запази и през следващите години. От населението на страната в размер на 21 млн. жители, около 2 млн. са в столицата.