Българската компания Еуротерра България АД с гръцко акционерно участие има регистрирани три големи инвестиции в България, информират от компанията за Profit.bg.

До края на септември 2008 г. ще е завършен обектът на ул. „Слатинска” в София. Стойността на недвижимия имот възлиза на 2.25 млн. евро по оценка от края на 2007 г.

Обектът е изграден на собствен терен от 840 кв.м. и включва апартаменти, магазини и паркинг с обща разгърната площ от 2.450 кв.м. Голяма част от недвижимите имоти са продадени вече, като партерният етаж е закупен от гръцка банка.

До края на 2008 г. се очаква да бъдат довършени работите по реновиране на пететажна офис сграда с магазини в гр. Пловдив, собственост на Еуротерра България. Сградата е с обща площ от 2.005 кв.м. и се намира в централната част на Пловдив, на улица „Патриарх Евтимий”, в търговския и бизнес център на града.

Стойността на недвижимия имот по оценка от края на 2007 г. възлиза на 10 млн. евро.

През лятото на 2009 г. ще бъде завършен луксозният жилищен комплекс и паркинг Luxor Glava в южната част на София.

Комплексът е в непосредствена близост до Дипломатическия клуб в Бояна и включва три независими луксозни сгради с обща площ 4.140 кв.м. Строителните работите по комплекса стартираха през в края на месец април 2008 г.

Вчера (25 юни) на редовното годишно общо събрание на дружеството акционерите гласуваха увеличение на капитала на дружеството от 7 млн. лв. на 91 млн. лв. чрез издаване на нови 84 млн. акции, които да бъдат разпределени безплатно на акционерите.

Право да участват в увеличението на капитала на дружеството и да получат безплатни акции имат лицата, вписани в книгата на акционерите на Еуротерра България АД най-късно до 14 ден след дата на Общото събрание.