Европейските компании, инвестиращи в недвижими имоти, с поредни загуби през октомври

1190
Европейските компании, инвестиращи в недвижими имоти, с поредни загуби през октомври

Компаниите, инвестиращи в недвижими имоти, търгувани на фондовата борса за пореден месец през октомври са отбелязали негативна доходност, посочиха изнесени данни на Global Property Research.

За месеца те са донесли отрицателна за инвеститорите доходност в размер на 1.5%. Положителна месечна доходност през настоящата година отбелязаха компаниите единствено през месеците март, май и август.

От началото на годината доходността на инвеститорите в тези компании е била отрицателна в размер на 21.8%, а на годишна база през октомври възлиза на минус 12.8%.

Най-голяма доходност през октомври са отбелязали компаниите, инвестиращи в Полша, в размер на 8.5% за месеца, следвани от инвестиращите в Германия с 4.3%, Белгия с 4% и Швеция с 2.3%. Най-големи загуби за инвеститорите са донесли инвестиращите в Турция, (-6.3%) Гърция и Франция със загуби съответно от 4.1 и 3.9%.

Най-голяма доходност от началото на годината са отбелязали инвестициите в пазара на недвижими имоти в Полша, донесли средна доходност за инвеститорите в размер на 28.1%. Това е бил и единственият пазар сред големите европейски такива с доходност за посочения период.

С изключение на инвестициите в офис-недвижими имоти на стария континент, донесли доходност от 1.9%, всички останали сектори са отбелязали загуби, вариращи от 5% за индустриалните площи до -0.2% при търговските.

За сравнение, през октомври индексите са донесли средна доходност от 2.9% за инвеститорите, а облигациите 0.7%, като те са били по-добра инвестиция от тази в акции на компании за недвижими имоти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg