Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ планира изграждането на търговски комплекс със заведения, офиси и жилища в Студентски град, София, става ясно от проспекта на дружеството.

Разгърнатата застроена площ ще е 8 870 кв. м, докато приблизителната стойност на проекта е 7 млн. лв.

Според плановете на дружеството, сградата ще се състои от пет основни и две спомагателни нива. На партерното ниво ще бъдат разположени коктейл-бар и ресторант, докато на втория етаж ще се намира билярд клуб и италиански ресторант.

Трети и четвърти етаж ще включват офиси, столова и обслужващи помещения, докато на пети и шести подпокривен етаж ще има съответно десет и три броя апартаменти.

Първото сутеренно ниво ще включва кухня разнос, кухня износ, складове и служебни помещения за персонала, докато във второто ще има паркинг, складове и технологични помещения.

Изграждането на комплекса ще стартира през март 2007 г., а срокът за реализация на проекта е 27 месеца. Фондът планира да финансира дейността си чрез набраните средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.), второ увеличение на капитала (до 8 млн. лв., което ще се осъществи до края на 2007 г. и дългово финансиране в размер на 2 млн. лв.

От фонда планират помещенията в построената сграда да се отдават под наем, като очакваният наем за цялата сграда през първата година е 50 хил. евро месечно. Отдаването под наем ще стартира от май 2009 г., а средният процент на заетост за първата година ще е 80 на сто.

Акционери в Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ са Джулай ЕООД с 70% от капитала и Ареа ЕООД с 30 на сто.