ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ гласува разпределение на 8 млн. лв. дивидент за 2007 г.

896
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ гласува разпределение на 8 млн. лв. дивидент за 2007 г.

На проведеното днес редовно общо събрание, акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ взеха решение за разпределяне на 8 млн. лв. от печалбата на дружеството като дивидент, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Общото събрание избра нов съвет на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ в състав: Маню Тодоров Моравенов, Ивайло Александров Панов и Светослав Петров Солтариев.

Акционерите приеха Мотивиран доклад на Съвета на директорите по реда на чл. 114а и овластиха управителния орган на фонда да сключва дългосрочни договори за наем на търговско-обслужващите сгради от ваканционен комплекс „Санта Марина” в гр. Созопол, хотел във ваканционно селище „Св. Иван Рилски” в гр. Банско и почивна база в Черноморец.

На събранието бяха одобрени и приети докладът на Съвета на директорите за дейността му през 2007 г., годишният финансов отчет за изтеклата финансова година, одиторският доклад, както и този на Директора за връзки с инвеститорите.

Годишните резултати за 2007 г. отчитат, че „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е инвестирало над 96 млн. лв. без ДДС към 31 декември 2007 г. и за последната година е сключило договори за продажби на стойност 34.5 млн. лв. без ДДС.

Приходите от продажби за 2007 г. възлизат на 43.30 млн. лв. без ДДС, а прогнозираните, които компанията планира да постигне през 2008 г., ще са 42.46 млн. лв. От тях 98% ще бъдат реализирани от продажба на апартаменти, а 2% ще представляват наемите.

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ очаква да постигне 10.4 млн. лв. печалба за разпределение за 2008 г. Дружеството обяви първите си прогнози за настоящата година, от които става ясно, че планира минимум 0.16 лв. дивидент на акция за тази година, или с 2 стотинки над този за 2007 г. За сравнение, печалбата му за разпределение от 2007 г. достигна 8.8 млн. лв., при предварителна прогноза за 8.2 млн. лв.

Фондът ще направи инвестиции на стойност 73.6 млн. лв. през 2008 г. За придобиването на нови парцели се предвижда да бъдат изразходвани 42% от общите капиталовложения, или 30.65 млн. лв., а останалите 58% ще бъдат насочени към строителство.

От началото на 2008 г. „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи нови договори за продажба на 51 апартамента на обща стойност 8 306 млн. лв. и с РЗП 3 390 кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg