ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ инвестира 21 млн. лв. в жилищен комплекс

695
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ инвестира 21 млн. лв. в жилищен комплекс

Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ () днес реши да стартира нов проект в Сандански. Дружеството, което е известно с инвестициите си в морски и планински ваканционни селища, за първи път ще строи жилищен комплекс.

Той ще се намира на самия вход на гр. Сандански, в местността „Соколец”, откъдето се открива великолепна гледка към южната част на Пирин. Комплексът се намира на 165 км от София в посока Гърция по международния път Е 79 и магистрала Струма и на 125 км от Солун.

В близост до Сандански е местността „Рупите”, известна с църквата "Света Петка" на българската пророчица Ванга, както и с многото целебни минерални извори. Самият Сандански е един от най-древните балнеоложки центрове в Европа.

Жилищният комплекс е от затворен тип и ще бъде построен върху имот от 18 000 кв. м, собственост на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ. В четириетажни къщи ще бъдат разположени самостоятелни апартаменти. Общата разгъната площ на жилищата е 18 000 кв. м.

Комплексът ще разполага със самостоятелен паркинг, басейн, СПА център, спортни съоръжения и ресторантска част. В непосредствена близост до комплекса се очаква да бъде изграден търговски център - тип МОЛ. Любителите на зимните спортове ще могат да се възползват от пистите на Банско, които се намират на 65 километра от Сандански.

Строителството на жилищния комплекс ще започне в средата на 2008 г. и ще приключи през 2011 г. Предвидените от „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ инвестиции са в размер на 21 млн. лева, от които 1.2 млн. лв. са вложени за придобитите парцели.

Дружеството ще изгради нова ВиК инсталация, която ще минава под нов път от гр. Сандански до комплекса. Очакванията са в рамките на трите години да се реализират продажби в размер на 32 млн. лв., при разчетена чиста доходност от проекта 40-50%. На желаещите да закупят „на зелено” имоти, дружеството ще предостави тази възможност от средата на 2008 г.

От другите два проекта - в Банско и Созопол, са реализирани продажби за 35.8 млн. лв. за деветте месеца на годината. Печалбата за същия период е 7.9 млн. лв., от която близо 6 млн. лв. подлежат на разпределение като дивиденти между акционерите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg