ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започва реализацията на нов проект за изграждане на комплекс от хотел и ваканционни апартаменти в курорта Паничище с прогнозна стойност на инвестициите 50 млн. лв.

След спечелването на конкурс на Община Сапарева Баня на 2 август 2007 г. дружеството придоби поземлен имот с площ 25 611 кв. м и цена 2 561 100 лв.

Проектът е уникален както със своето местоположение, така и с това, че ФПП АДСИЦ е разработило специален „План за възстановяване и опазване на околната среда” и „План за инвестиция с инфраструктурно значение за община Сапарева баня”, допълват от дружеството.

Според условията на конкурса и одобрения от общината идеен инвестиционен и архитектурен проект, върху имота ще бъде изграден комплекс с разгъната застроена площ 31 796 кв. м, включващ луксозен хотел със 103 стаи и сгради с 308 ваканционни апартаменти в композиция с много зелени площи, обществено обслужване и атракциони.

Имотът се намира на 75 км. от София и на 12 км. от град Сапарева Баня. Комплексът ще бъде изграден на брега на природния феномен безотточно езеро „Паничище”, което се намира на туристическия маршрут към Рилски Езера и е на 5 минути пеша от лифтовете и влековете към ски зона Паничище. Акцентът на композицията е езерото, като проектът предвижда всички стаи и апартаменти да имат гледка към забележителността.

Нетната печалба на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ за полугодието на 2007 г. възлиза на 5.086 млн. лв. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 66.9% дял в капитала.

До момента днес акциите на дружеството поскъпват с 4.71%, до средна цена от 1.78 лв.