На проведено днес заседание КФН потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от ФИА България АД - София, съобщават от институцията.

Също така комисията вписва емисията, разпределена в 700 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, както и дружеството като публично в регистъра на КФН. Все още не са ясни параметрите на предлагането, според информация от компанията.

Дружеството възнамерява да осъществи проект в община Хаджидимово на стойност 15-20 млн. евро, който обхваща изграждане на съвременен бизнес парк и вилно селище с около 100 къщи. Проектът е съвместен между компанията и общината.

В съвместното дружеството ФИА България АД участва с 55%, а общината с 45%, което представлява апортна вноска - терен, намиращ се близо до гръцката граница. Очаква се проектът да бъде реализиран за около 3 години, съобщи за Profit.bg Динко Черганлиев.

ФИА България АД се управлява от Съвет на директорите в състав – Магдалини Маргарити, Председател на СД и ИД, и членове на СД - Динко Черганлиев и Изабела Божичкова.

Според съобщението на КФН основните сфери, в които дружеството извършва дейност, са свързани с придобиване, отчуждаване/сливане и разпореждане с недвижимо имущество и права върху него, търговия с ценни книжа, разпореждане с интелектуална собственост, патентни права, запазена марка и име.

Основен акционер с 68.68% от капитала на дружеството е ФИА Корпорейшън АД, Солун, Гърция. Дружеството притежава третия по големина вестник в Солун, както и развива дейност като застрахователен брокер, допълниха за Profit.bg от ФИА България АД.