ФИА България ще извърши вторично публично предлагане

1088
ФИА България ще извърши вторично публично предлагане

На проведено днес заседание КФН потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от ФИА България АД - София, съобщават от институцията.

Също така комисията вписва емисията, разпределена в 700 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, както и дружеството като публично в регистъра на КФН. Все още не са ясни параметрите на предлагането, според информация от компанията.

Дружеството възнамерява да осъществи проект в община Хаджидимово на стойност 15-20 млн. евро, който обхваща изграждане на съвременен бизнес парк и вилно селище с около 100 къщи. Проектът е съвместен между компанията и общината.

В съвместното дружеството ФИА България АД участва с 55%, а общината с 45%, което представлява апортна вноска - терен, намиращ се близо до гръцката граница. Очаква се проектът да бъде реализиран за около 3 години, съобщи за Profit.bg Динко Черганлиев.

ФИА България АД се управлява от Съвет на директорите в състав – Магдалини Маргарити, Председател на СД и ИД, и членове на СД - Динко Черганлиев и Изабела Божичкова.

Според съобщението на КФН основните сфери, в които дружеството извършва дейност, са свързани с придобиване, отчуждаване/сливане и разпореждане с недвижимо имущество и права върху него, търговия с ценни книжа, разпореждане с интелектуална собственост, патентни права, запазена марка и име.

Основен акционер с 68.68% от капитала на дружеството е ФИА Корпорейшън АД, Солун, Гърция. Дружеството притежава третия по големина вестник в Солун, както и развива дейност като застрахователен брокер, допълниха за Profit.bg от ФИА България АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg