Финансирането на бизнес имоти не е печелившо

835
Финансирането на бизнес имоти не е печелившо

Финансирането на бизнес имоти по принцип е непечелившо според непубликувни доклади на световните бизнес консултанти McKinsey & Compan, пише PropertyEU.

Още по-лошо: дори в "златните години" през 2006-2007 индустрията като цяло не е успяла да си върне средствата, изразходени за привличане на капитал, а какво остава за целия бизнес цикъл.

Казано по-друг начин "печалбите", които са били отчетени през добрите времена, всъщност загуба за самите акционери.


Озаглавен "Кредитирането на бизнес имоти. Намиране на икономическа печалба в трудна индустрия", докладът съдържа обвинения към банкерите, които са имали интерес от вдигането на цените на акциите си, без да мислят каква ще бъде възвращаемостта или печалбата. Банките трябва да се фокусират преди всички върху знанията си за продуктите и сегментите, препоръчва доклада.

Проучването е второто по ред, фокусирано върху бизнес имотите, като разкритията в него се базират на отговорите на осем големи европейски банки, както и някои допълнителни интервюта с други играчи на пазара. Колективно тези две групи стоят зад около 40% от взетите заеми за бизнес имоти в Европа, посочва още McKinsey.

Проучването покрива 2006 и 2007 г.- последните две на бума в сектора на недвижимите имоти в световен мащаб.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg