И една любопитна тенденция- заради кризата все повече фирми напускат офисите си и се ориентират към работно място под наем.

Така спестяват поне половината от разходите си за поддръжка и консумативи и в същото време ползват напълно оборудвани офис и заседателна зала. Към услугата се обръщат и фирми със сезонен бизнес или хора със свободни професии.

Офисите под наем са подходящи за фирми, притиснати от кризата, или компании, които тепърва започват своя бизнес и нямат средства да поддържат собствена сграда. Така освен, че ще намалят поне наполовина разходите си, ще могат да проведат среща например.

От фирма, предлагаща офиси под наем, обясниха пред Нова телевизия, че обикновено това са офиси в центъра на града, в близост до всички институции и удобството е в това, че могат да се използват, само когато трябват, тоест няма нужда да се плащат консумативи.

Всеки клиент плаща само за времето, в което ползва офиса. Така се спестява плащане за почивни и празнични дни.

Такива офиси са добър шанс за работа и за фирми със сезонна или временна заетост, както и за хора със свободни професии. Наемателите получават напълно оборудвано работно място.

Офис под наем ползват и много чужди фирми, които работят временно у нас.

Фирмите, които предлагат услугата, вече работят със свои партньори в над 40 страни. Така още преди да се качите в самолета - можете да си запазите офис зад граница - където да вършите работата си.