ФНИ България продаде имоти за 2.11 млн. евро

540
ФНИ България продаде имоти за 2.11 млн. евро

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е продал седем неурегулирани поземлени имота, намиращи се в гр. София в непосредствена близост до летище София, става ясно от съобщение на БФБ.

Продажната цена на недвижимите имоти, невключваща разходите по сделките, възлиза на 2 110 185 евро или 145 евро за кв. м. В резултат от продажбата, дружеството реализира печалба, която ще бъде отразена във финансовите отчети за първото тримесечие на 2007 г.

Имотите са закупени от дружеството през юни 2005 г. на цена 45 евро на кв. м (общо 655 000 евро), като те са съседни един на друг и образуват парцел с обща площ 14 552 кв. м.

Също така в края на януари стана ясно, че в резултат от спечелен търг, проведен от Министерството на отбраната, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби имот, намиращ се в гр. Видин, разположен в близост до фериботното пристанище.

Имотът представлява парцел с обща площ 86 008 кв. м, застроен със седем броя сгради с обща застроена площ 1 991.76 кв. м. Дружеството предвижда изграждането на логистичен център с цел отдаване под наем на висококачествени складови площи.

Днес с книжата на фонда няма сделки, като офертите купува/продава са на нива 1.42/1.45 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg