Британският инвестиционен фонд London&Regional Properties има намерение да вложи около 100 млн. долара в развитие на строителна програма в Русия.

Компанията притежава финансови активи в световен мащаб на стойност 10 млрд. долара.

Намеренията на дружеството включват построяването на хотел от веригата Хитъл във всеки руски град с население над 1 млн. души, става ясно от съобщението. В най-обширната по територия страна в света, разположена на два континента, има около 20 града с население, надминаващо милион.

Увеличаващото се търсенето на имоти в столицата Москва и останалите големи градове на страната е причината фондът да се насочи върху Русия.

Понастоящем London&Regional Properties има реализирани няколко проекта в страната и се обсъждат варианти за още три проекта за градовете Ростов на Дон, Омск и Казан.

Освен в строителството на хотели, от британския фонд имат намерение да инвестират и около 70 млн. долара в построяването на търговски център в град Калуга, разположен в Западна Русия.

Хотел от веригата Хилтън, който ще бъде построен в най-големия град на Сибир- Новосибирск, ще струва около 30 млн. долара.