Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби участие в сграда в Боровец

762
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ () е придобило 4/10 (четири десети) идеални части от пететажна жилищна сграда с гаражи, намираща се в ж. к. Боровец, съобщават от Българска фондова борса. Придобитите части включват и съсответното право на строеж, върху който е построена сградата с обща площ на терена от 8 804 кв. м.

Сградата е със застроена площ от 512.30 кв. м и разгъната застроена площ от 3 527.30 кв. м. Покупната цена на имота е близо 2.093 млн. лв. С цел придобиване на имота между компанията и Пощенска банка е сключен договор за инвестиционен кредит за 1 млн. EUR.

Срокът на кредита изтича на 30 ноември 2007 г., съобщават от компанията. Дължимата годишна лихва за предоставения кредит включва сбора от действащия тримесечен EURIBOR и лихвена надбавка в размер на 1.65%.

През септември стана ясно, че Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е придобило друг терен нерегулиран поземлен имот, находящ се в гр. София, ж. к. Младост ІV-местност Камбаните, с площ 1 275 кв. м., срещу цена от 120 000 евро.

През юни Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ спечелили организирания от Агенция за държавни вземания търг с тайно наддаване на терени в гр. София, които са придобити от държавата по производството по несъстоятелност на "Елитбанк" АД и се намират в район Младост IV - местност Камбаните.

Предложената цена от дружеството за 77 978 кв.м бе 37 536 421 лв. Предстои издаване на постановление за възлагане от Агенция за държавни вземания.

Днес акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ поскъпнаха с 5.88% до средните 2.16 лв. като в десет сделки се изтъргуваха 150 551 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg