Звеното на щатската инвестиционна банка Morgan Stanley за инвестиции в недвижими имоти - Morgan Stanley Real Estate’s Special Situations Fund III обяви, че е придобило дял от 25% във водещата в Санкт Петербург строителна компания RBI Holdings.

Закупуването на дела е осъществено чрез увеличение на капитала на строителната компания, сочат още изнесените от инвестиционната банка данни.

Транзакцията е първата инвестиция на фонда в големия руски град и е част от усилията на компанията за разширяване на бизнеса си към бързоразвиващите се руски пазари.

Morgan Stanley присъства на руския пазар от 1994 година насам.

Към момента щатската банка е направила инвестиции в RosEvroDevelopment, компания за недвижими имоти със значителни позиции в Русия на пазара на търговската и индустриална недвижима собственост, както и в RGI International Limited, водещ строител, специализиран в изграждането на жилища в столицата на страната.

От там очакват бързоразвиващият се през последните години пазар на недвижими имоти в Русия да продължи да се представя добре, въз основа на добрите перспективи пред руската икономика.

С придобиването на дял в бързоразвиващата се строителна компания RBI, която е с доказана репутация, от щатската компания се надяват да допринесат за по-нататъшно добро развитие на компанията, като средствата от продадения дял ще се използват за инвестиции в няколко нови проекта в Санкт Петербург.