Инвестиционната стратегия на едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел - Форуком Фонд Имоти АДСИЦ предвижда доизграждането на производствена сграда и построяване на вилно селище, става ясно от проспекта на компанията.

За срок от осем месеца фондът планира закупуване на производствена сграда, замразена на етап груб строеж. Сградата, за покупката на която вече е сключен предварителен договор, се намира в покрайнините на град Хасково. Строителните работи са започнали през 1984 и са прекратени през 1991 г. на степен на завършеност 45%.

Разгърната застроена площ на сградата е 6 140,80 кв.м, а очакваните разходи са 374 хил. лв. по придобиването на сградата и 500 хил. лв. по завършването й.

Вторият проект на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ предвижда изграждането на вилно селище в община Созопол, местност Ачмалъците.

Дружеството вече е сключило предварителен договор за покупка на недвижим имот с площ около 6 500 кв.м, намиращ се на отстояние около 100 метра от морския бряг без възможност за застрояване пред него.

Проектът ще бъде реализиран до юни 2008 г., като очакваните разходи са 1.85 млн. евро. От дружеството предвиждат постъпленията от проекта да възлязат на 3.29 млн. евро.

В края на февруари Комисията за финансов надзор вписа увеличението на капитала на дружеството от 550 хил. лв. на 715 хил. лв., чрез издаването на нови 165 хил. акции с право на глас и номинална стойност по 1 лв. всяка.

Учредители на дружеството са Форуком и компания ООД с 50% от капитала, Аква-3 ООД с дял от 20 на сто, договорен фонд Бенч Марк Фонд–1 с 13,64% и ИД Бенч Марк Фонд–2 с 16,36 на сто.