Форуком Фонд Имоти очаква 562 хил. лв. печалба за настоящата година

634

Форуком Фонд Имоти АДСИЦ очаква да обяви 562 хил. лв. нетна печалба за 2007 г. и положителен финансов резултат от 3.547 млн. лв. за 2008 г., става ясно от регистрационния проспект на дружеството, публикуван на сайта на БФБ-София.

Печалбата на фонда ще е в резултат на продажби на имоти за общо 1.585 млн. лв. за 2007 г. и 6.435 млн. лв. за година по-късно, прогнозират от дружеството.

Инвестиционната стратегия на едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел - Форуком Фонд Имоти АДСИЦ предвижда доизграждането на производствена сграда и построяване на вилно селище
.

 

За срок от осем месеца фондът планира закупуване на производствена сграда, замразена на етап груб строеж. Сградата, за покупката на която вече е сключен предварителен договор, се намира в покрайнините на град Хасково. Строителните работи са започнали през 1984 и са прекратени през 1991 г. на степен на завършеност 45%.

 

Разгърната застроена площ на сградата е 6 140.80 кв. м, а очакваните разходи са 374 хил. лв. по придобиването на сградата и 500 хил. лв. по завършването й.

 

Вторият проект на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ предвижда изграждането на вилно селище в община Созопол, местност Ачмалъците.

 

Дружеството вече е сключило предварителен договор за покупка на недвижим имот с площ около 6 500 кв. м, намиращ се на отстояние около 100 метра от морския бряг без възможност за застрояване пред него.

 

Проектът ще бъде реализиран до юни 2008 г., като очакваните разходи са 1.85 млн. евро. От дружеството предвиждат постъпленията от проекта да възлязат на 3.29 млн. евро.


Акциите на фонда бяха въведени за търговия на борсата от понеделник (2 април) 2007 г. В сряда по позицията се прехвърлиха 4000 броя на цена от 1.01 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg