Километрите вече не плашат французите и някои от тях дори стават собственици на недвижими имоти на тропиците, информира електронното издание "Le Figaro".

"Апартамент за 85 000 евро, вила за 125 000 евро с изглед, който може да се види само на пощенска картичка. Оставете се да бъдете изкушени от вила с невероятен изглед към морето, на 5 минути от плажа..." Това е само малка част от всичките обяви, които изкушават французите. Тази вила, спомената в обявата, не се намира нито в южна Франция, нито дори в Италия или Испания, както би предположил човек, ами чак в Доминиканската република.

Просто хващаш самолета, купуваш си вилата и ето, че този недвижим имот е на път да се популяризира. Семействата няма вече да се осмелят да си купят имот в чужбина с идеята да прекарват там ваканциите си, или една част от старините си. За момента, французите го правят само в Европа или Мароко. Но някои... са се решили да отидат и по-далеч в покупките на недвижими имоти.

Купуват си къща с игрище за голф на остров Морис, апартаменти на Карибите или почивна база на Сейшелските острови. Инвеститорът определено има голям избор. Да не говорим, че използвайки интернет, купуването на една прекрасна вила почти на края на света може да се осъществи просто с едно кликване. А още по-добрият вариант, разбора се, е да отидеш на място и сам да се увериш в красотата на природата около избраната къща или апартамент.

Да си купиш недвижим имот на края на света за французите вече не е мечта, а нещо съвсем реално.