Анализатори на бизнеса с недвижими имоти препоръчват на инвеститорите да не влагат пари в имоти в българските морски и планински курорти, Financial times.

В статия, представяща добри и лоши места за инвестиране в недвижими имоти, вестникът включва България и Кипър в групата на страните, в които не е разумно да се инвестира в недвижима собственост.

Изданието цитира специалисти, които препоръчват да се купуват имоти в Бразилия и Флорида.Вестникът споменава за изложение на недвижими имоти, на което, наред с други страни, са били представени България, Кипър и Бразилия. В текста обаче не се уточнява къде и кога се е състояло изложението.

Анализатори на пазара на имоти препоръчват на инвеститорите да стоят настрана от българските курорти. Преди срива на кредитната система България преживя бум на курортното строителство, като ски-курортът Банско и морският курорт Слънчев бряг се разрастнаха значително.

С настъпването на финансовата криза обаче цените на имотите се сринаха, поради което твърде много строежи останаха недовършени, пише Financial times.

Източник: БТА