GE Real Estate Europe (“GE Real Estate”) съобщи, че се присъединява към BNP Paribas Assurance като учредителен партньор с ограничена отговорност на „Capital France Hotel” (“CFH” или “Фондът”), управляван от Algonquin Asset Management France (“AAMF”), с цел позиционирането му за растеж в общоевропейски мащаб.

Намерението на партньорите е да увеличат управляваните активи на CFH до 1 млрд. евро до края на 2010 г. чрез инвестиране в хотели, намиращите се в държави в Еврозоната, Скандинавските страни и Централна и Източна Европа.

В момента CFH притежава и управлява портфолио от девет три- и четиризвездни градски хотели, които работят под търговските марки Radisson и Park Inn на Rezidor. В допълнение към това, GE Real Estate е добавил към Фонда и три френски актива, управлявани от Accor и Marriott, в замяна на акции от CFH и парични средства.

Algonquin Asset Management France притежава дял от фонда, като по този начин свързва интересите си с тези на другите инвеститори. AAMF има голям опит в притежаването и независимото управление на хотелски имоти във Франция.

Портфолиото на CFH ще се оценява на близо 275 млн. евро и ще се състои от 12 актива във Франция (2 140 хотелски стаи), които ще бъдат управлявани под имената на различни търговски марки.

GE Real Estate ще бъде както инвеститор във фонда чрез първоначалния си дял, така и оперативен партньор. Дружеството ще използва инвестиционния си опит, за да подпомогне стратегията за придобиване на нови активи от страна на фонда, и уменията на своите екипи от седемте европейски платформи, за да осигури на фонда значителни познания и присъствие на местните пазари.